{ "title": "Hidrojen İyodür", "image": "https://www.hidrojen.gen.tr/images/Hidrojen-Iyodur-64.jpg", "date": "21.01.2024 09:14:13", "author": "ömer ateş", "article": [ { "article": "
Hidojen İyodür: Normal halde hidrojen iyodür kimyasal formülü H1 çok keskin kokulu bir gazdır. Havada hidrojen iyodür yanıcı bir madde değildir ama rutubetli ve nemli bir hava durumunda dumanlı edilmelidir. Suda çözünür bir de etanol içinde çözünür, çözelti hidroiyodik asit olarak da isimlendirilir. Asidik güçlü bir aşındırıcı ile renksiz ya da çok soluk sarı bir sıvıdır. Bu hidrojen halid neye konabilir. En kimyasal kararsız klor ve de brom hidrojen iyodür iyot yerinden olan çok güçlü bir indirgendir. Isı zehirli ile hidrojen iyodür iyot buharı yayınlayacak bir tür gazdır.

Temel Bilgiler
Temel Amaçları: sentetik iyodür, mantar ilaçları ve için ilaç hammaddeleri için de kullanılır.
Hidrojen İyodür: Kimyasal yöntem kuru kırmızı fosfor ile ve temas halinde, ayrıca su mikro ısı çok az bir miktarı ile bir laboratuar. Cam çubuk U halinde boru ile kırmızı fosfor bir de ıslak yapışma içine oluşturulan gaz, toplanabilir. H2 I2 ısıtma 2h I, geri dönüşümlü reaksiyon. (Not: Reaksiyon beyaz fosfor, iyot beyaz fosfor maruz kullanamazsınız spontan olabilir)
Kimyasal Özellikler Hidrojen iyodür. Sulu çözültüsü hidroiyodik asit olarak bilinir. Hidriodik asit Iyothidrojenasit yüksek asidite fazla güçlü olduğunu dair bilgi yoktur, güçlü bir asit, perklorik asit değildir, fakat yayılma etkisi ile, su ve nitrik asit, hidroklorik asit, hidrojen iyodür asit gibi, nedenler ile karşılaştırma yüzden buzlu asetik asit içinde, bu asit karşılaştırma. Hidroiyodik iyonize hidrojen iyonu oksidasyon, hidrojen gibi hidriodik asit ve magnezyum basamağı olarak, aktif metal ve gümüş önceden eritilmeli.
" } ] }